I med och motgång tillsammans

Vi Kalmar FF-supportrar har fått uppleva några mörkar dagar på sistone. Först kom käftsmällen som på beställning i Belfast och förlust mot Cliftonville FC i Europa League, och som det inte vore nog fick vi i söndags lämna Nya Parken tomhämta efter en svidande 2-1-förlust mot IFK Norrköping i Allsvenskan. Som om inte vårsäsong inte har varit tillräckligt tung och jobbig…

Men vi supportrar och inte minst grabbarna i laget kommer alltid tillbaka. Att vara KFF-supporter tar alltid rejält på krafterna och tunga nederlaget  gör att kroppen mer eller mindre slutar att fungera. Man känner sig maktlös, men det är också en del av charmen som supporter att både få uppleva glädje och sorg. Lika euforiska som vi var på Örjans Vall efter SM-guldet 2008 eller när Joachim Lantz sparkade in 3-2 på Bollspelaren i Norrköping 2000, lika mycket tomhet och sorg kände vi efter säsongen 1999 eller söndagen den 18 oktober 1987 på Fredriksskans IP efter en match mot IFK Hässleholm.

Men vi har rest oss förut från tunga nederlag och kommer att göra det igen. Att vara KFF-supporter är en livsstil och så kommer att alltid att förbli. Vi delar glädje och sorg, segrar och förluster. Men det som förenar oss är gemenskapen och passionen till vår älskade förening Kalmar FF.

Idag skriver vi tisdagen den 10 juli och det stundar intressanta matcher framöver. Men vi kan inte heller blunda för att det väntar tuffa matcher som kräver mycket ansvar av såväl spelare, ledare och hos oss supportrar.

På torsdag (12/7) är det dags för returmöte mot Cliftonville FC i Europa League och efter det väntar dubbelmöte mot allsvenska serieledaren IF Elfsborg.

Det är nu som vi supportrar gemensamt måste staka ut vägen för en ordentlig kraftsamling till dessa matcher. I en tid då spelare säljs till höger och vänster har mycket av det som förr kallades klubbkänsla flyttat från planen upp på läktaren. Kort sammanfattat: ”Spelare och ledare kommer och går – vi supportrar består”.

Till torsdagens match mot Cliftonville FC i Europa League uppmanar vi alla med ett rödvitt hjärta till biljettköp på Sektion F (se separat artikel). Oavsett om du vanligtvis brukar briljera på hemmastå, gottar dig tillsammans med Sektion 101 i solskenet på Östra läktaren, eller gömmer dig på företag/sponsorläktaren. Vi ska nu gemensamt visa att vi är värda att gå under benämningen ”En av Sveriges bästa klackar” och hjälpa våra röda bröder till gruvlig revansch – och att matchen i Belfast var ett olycksfall i arbetet!

Tre dagar senare (15/7) kommer våra och KFF:s stora antagonister IF Elfsborg på besök på Guldfågeln Arena. Ett lag som KFF plockade fyra av sex poäng mot ifjol. Vi minns hemmamötet med glädje som slutade 2-1 – ett resultat som vi mer än gärna tar även i år.

Till söndagens match räknar vi med en monsterklack på hemmastå. Allt annat vore skandal och inte minst pinsamt med tanke på att matchen går under benämningen ”Årets sommarmatch” och semestertider och ledighet för de flesta. Se nu till att jaga skiten ur dina KFF-polare, gamla som unga, och införskaffa era klackplåtar redan idag. Vi ska skapa en elektrisk stämning från ståplats som smittar av sig till övriga sektioner och det ska ge den där extra energin till laget.

Till sist. Både vi och laget har mycket att bevisa framöver. Ofta brukar man ju säga att (hemma)publiken är den 12:e spelaren. Nu är det dags att visa det.  Att vi är en fanatisk och fantastisk publik som ger ett enormt stöd till laget vi älskar – Kalmar FF!

Vi syns på torsdag och söndag. Vi har röda dagar framför oss!

Fotnot: Biljetter till mötet mot Cliftonville FC och IF Elfsborg kan köpas på Kalmar FF:s kansli som håller öppet vardagar 08:00-12:00, 13:00-16:00. Går även att köpa online via iTicket och för att komma till biljettsidan – klicka in dig via www.kalmarff.se

Comments are closed.