Lägesuppdatering från Supporterunionen

Senaste månaderna har varit prövande för oss fotbollssupportrar. Våren brukar vara tiden då vi åter får lufta våra strupar, när bollen är i rullning och när vi åter får se Kalmar FF vinna fotbollsmatcher.
I år är läget annorlunda, i världen i stort och även för oss med rödvita själar och hjärtan.

När allsvenskan 2020 startar igång om ett par veckor kommer den att göra det utan någon publik på våra läktare. Ett sorgligt och skrämmande faktum för den svenska fotbollen som utan sina supportrar hade varit noll och intet.

Att vi under rådande pandemi inte kan genomföra allsvenska matcher med publik på läktaren är en sanning vi alla säkert kan förstå. Frågetecknen sätts snarare efter huruvida det då är rätt eller fel att sätta igång en liga överhuvudtaget, som är så beroende av sin publik, till synes närmast uteslutande av ekonomiska och marknadsmässiga skäl. Å andra sidan bör vi då fråga oss – vad är alternativet? Med så många föreningar – inte minst vår egen – som dagligen kämpar med tuffa ekonomiska verkligheter, hade vi utan en allsvensk start riskerat framtiden för en stor andel av de allsvenska klubbarna.

Från Supporterunionens sida vill vi i detta läge nu poängtera framför allt två saker:

  • Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer i läget som råder. Ta fortsatt ansvar för situationen, samlas inte i för stora grupper, utan se till att följa de allsvenska matcherna på ett sätt som inte bidrar till ökad risk för smittspridning.
  • Stöd Kalmar FF i en extremt utsatt och svår situation som vi inte har sett förut. Det allra mest vitala i nuläget är givetvis att stå kvar vid ditt säsongskort, men alla andra sätt som kan hjälpa vår förening ekonomiskt är oerhört uppskattat. Nu handlar det om att visa hjärta! För fler tips om hur du kan stötta föreningen, läs här.

Heja Kalmars röda bröder!

Styrelsen
Supporterunionen

Comments are closed.