Angående situationen i Kalmar FF

Kalmar FF har haft ett mycket turbulent år. En resultatmässigt bra vår, sjukskrivningen av Nanne Bergstrand, Henrik Rydström som tog över, några riktigt bra prestationer, men under hösten en skral poängutdelning. Till sist en 10:e plats, två placeringar bättre än fjolåret.

Tyvärr har det även varit turbulent vid sidan av det rent fotbollsmässiga och tyvärr också turbulent i starkt negativ bemärkelse. Redan i våras, ett par dagar efter årsmötet kom nyheten om att en styrelseledamot sponsrade vår värsta rival från Växjö. Samme person lät också måla om sin loge i Hammarbys färger när lagen möttes på Guldfågeln Arena. Supporterunionen reagerade redan då kraftigt, vi startade en namninsamling för att få till ett nytt årsmöte, utan att nå ända fram.

Kulturen där det inte sätts något värde i lojalitet, stolthet för föreningen och band till supportrar och spelare tycks också ha spridit sig i styrelsen och även sipprat ut till andra delar av ledningen. Vi ser trotjänare med nio säsonger i bagaget få avskedsbesked över telefon, vi ser nyckelspelare med utgående kontrakt vänta i ovisshet kring deras framtid, vi ser publiksiffror som dalar och matcharrangemang där man gör allt för att kräma ur en sista krona från sponsorer utan en tanke på publikupplevelsen.

Uppvisandet av den totala inkompetensen och kulmen (förhoppningsvis!) på haveriet kom i veckan som gick. En fram tills nu fullkomligt osynlig ordförande pratar öppet bland folk om hur tränarfrågan hanteras, för att några timmar senare ”inte minnas” vad han sagt eller gjort. Styrelsen beslutar sig för att bryta med Henrik Rydström och kommunicerar detta med en text på hemsidan klockan 21.40 en söndagkväll som om han vore en provspelare från valfri division 1-klubb.

Även om vi alltid backar vår evige nummer 8, är tränarfrågan i sak egentligen ovidkommande. Generalfelen är istället hur beslut tas, strategier sätts upp och hur hela kulturen är (eller inte är) i föreningen.

Igår kväll startade en enskild medlem i Kalmar FF en namninsamling för ett extrainkallat årsmöte. Precis som i våras krävs 10% av medlemsantalet för att detta ska bli verklighet och när detta skrivs mindre än ett dygn senare har en bra bit över hundra medlemmar redan skrivit under. Men fler behövs!

Supporterunionen stödjer namninsamlingen till fullo och uppmanar samtliga medlemmar i Kalmar FF att skriva under. Är du ännu inte medlem i Kalmar FF går detta att bli via föreningens hemsida och på ditt digitala kvitto hittar du ditt medlemsnummer. Du behöver alltså inte vänta in kortet i brevlådan innan du skriver under namninsamlingen.

Det är dags att vi ställer ansvariga i VÅR förening till svars och får Kalmar FF på rätt riktning igen. Och det kan inte vänta.

Namninsamlingen hittar du här.

Styrelsen
Supporterunionen

Comments are closed.