Till dig som står på hemmastå

Supporterunionen och tifogruppen Röd Mani jobbar hårt, såväl hemma som borta för att skapa stämning kring Kalmar FF:s matcher, både ljudmässigt men också visuellt.

För att kunna höja oss till nästa nivå på läktarplats känner vi nu att vi behöver Din hjälp, du som står på hemmastå, eller du som kanske har tänkt börja göra det.

Det är ingen hemlighet att vi numerärt inte har någon av de större klackarna i Allsvenskan och en stor anledning till att kunna bli bättre är självklart att vi också blir fler. Alla ska känna sig välkomna på hemmastå och vi hoppas att du som står där match efter match också försöker få med dig fler av dina vänner till sektionen.

Men även med det antal vi är just nu känner vi att mycket går att göra väldigt mycket bättre. Vi sammanfattar detta i några punkter:

  • Ställ dig centralt. Vi har en förmåga att sprida ut oss över hela läktaren istället för att stå ihop centrerat på sektionen. Det finns flera anledningar till varför vi bör hålla ihop. Dels ser det bättre ut när vi har en samlad klack, men framför allt hör vi varandra bättre, det är mycket lättare att hålla takten om vi inte står 30 meter mellan varandra, vilket i sin tur gör att vi får bättre tryck i ramsor och sånger.

  • Stå sektionen. Räcket som är placerat högst upp på sektionen markerar skiljelinjen mellan sektionen, och bakom sektionen. Vi förstår att det kan vara skönt att stå och luta sig emot räcket bakom sektionen, men gör det i så fall innan matchen eller i paus. Under matchen står vi tillsammans PÅ sektionen. Av samma skäl som föregående punkt.

  • Delta. Oavsett om det kommer till att vifta med flaggor eller sjunga med i sånger och ramsor – gör ditt bästa för att bidra till stämningen. Man måste inte ta i för full hals precis hela tiden, men om bara alla deltar kontinuerligt kommer det låta betydligt mer och bättre, och se betydligt bättre ut.

  • Hjälp andra med ovanstående. Först och främst bör alla utvärdera sig själva, men uppmana också dina vänner på läktaren till att göra samma sak. Det ska vara konstigt om man inte deltar på hemmastå, inte tvärtom.

 

Ovanstående punkter applicerar vi självklart såväl på hemmastå som när vi är på bortamatcher.
Nu tar vi ett nytt avstamp med detta i bakhuvudet och börjar redan på söndag mot Malmö.

För ett mer aktivt, livligare och bättre hemmastå.

Vi är Kalmar!

Supporterunionen och Röd Mani

Comments are closed.