Angående matchflytten Djurgården-Kalmar FF

I eftermiddags nåddes vi av nyheten att matchen mellan Djurgården och Kalmar FF lördagen den 1 juli fått ett nytt speldatum; måndagen den 3 juli. En nyhet som vi från KFFSU mottog med stor ilska och besvikelse.

En bortamatch mitt i sommaren, tillika på en lördag, strax efter löning och i semestertider är såklart en fantastisk möjlighet till ett stort bortafölje och en fantastisk fotbollsfest. Många supportrar från båda lagen planerar jobb och semestrar utefter sitt lags matcher.

Sedan tidigare har Sveriges fotbollssupportrar genom organisationen SFSU lyckats få igenom regler som omöjliggör för TV att flytta matcher med kortare varsel än 8 veckor.

Att Djurgården och Kalmar FF utifrån ovanstående ändå kommer överens om att nu, 4 veckor innan mötet, flytta matchen två dagar framåt på grund av att enstaka spelare riskerar att saknas är inget annat än bedrövligt.

Vi kan till viss del förstå Djurgårdens sportsliga intressen då man potentiellt kan sakna tre spelare p.g.a. pågående U21-mästerskap. Men att Kalmar FF, som enbart hade saknat Melker Hallberg vid svenskt avancemang långt in i turneringen, ändå accepterar Djurgårdens önskemål att flytta matchen är inget annat än en skymf mot sina egna supportrar.

Eftersom båda supportersidor (se länk nedan) anser att beslutet om matchflytten är helt förkastligt, hoppas vi att föreningarna omvärderar sitt beslut och låter speldatumet den 1 juli stå fast. Inte minst för sina supportrars skull.

Styrelsen
KFFSU

Järnkaminernas syn på matchflytten:
https://www.jarnkaminerna.se/2017/05/31/angaende-den-flyttade-matchen-mot-kalmar/

Leave a Comment