Lägesuppdatering från Supporterunionen

Senaste månaderna har varit prövande för oss fotbollssupportrar. Våren brukar vara tiden då vi åter får lufta våra strupar, när bollen är i rullning och när vi åter får se Kalmar FF vinna fotbollsmatcher.
I år är läget annorlunda, i världen i stort och även för oss med rödvita själar och hjärtan.

När allsvenskan 2020 startar igång om ett par veckor kommer den att göra det utan någon publik på våra läktare. Ett sorgligt och skrämmande faktum för den svenska fotbollen som utan sina supportrar hade varit noll och intet.

Att vi under rådande pandemi inte kan genomföra allsvenska matcher med publik på läktaren är en sanning vi alla säkert kan förstå. Frågetecknen sätts snarare efter huruvida det då är rätt eller fel att sätta igång en liga överhuvudtaget, som är så beroende av sin publik, till synes närmast uteslutande av ekonomiska och marknadsmässiga skäl. Å andra sidan bör vi då fråga oss – vad är alternativet? Med så många föreningar – inte minst vår egen – som dagligen kämpar med tuffa ekonomiska verkligheter, hade vi utan en allsvensk start riskerat framtiden för en stor andel av de allsvenska klubbarna.

Från Supporterunionens sida vill vi i detta läge nu poängtera framför allt två saker:

  • Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer i läget som råder. Ta fortsatt ansvar för situationen, samlas inte i för stora grupper, utan se till att följa de allsvenska matcherna på ett sätt som inte bidrar till ökad risk för smittspridning.
  • Stöd Kalmar FF i en extremt utsatt och svår situation som vi inte har sett förut. Det allra mest vitala i nuläget är givetvis att stå kvar vid ditt säsongskort, men alla andra sätt som kan hjälpa vår förening ekonomiskt är oerhört uppskattat. Nu handlar det om att visa hjärta! För fler tips om hur du kan stötta föreningen, läs här.

Heja Kalmars röda bröder!

Styrelsen
Supporterunionen

Posted in Okategoriserade by admin. Kommentarer inaktiverade för Lägesuppdatering från Supporterunionen

Publikrekord på Gasten utan publik?

Nästa torsdag spelar Kalmar FF mot Jönköpings Södra på Gasten IP i en träningsmatch som tyvärr inte kommer få ha någon publik. Nu lanseras soffbiljetten till er som vill köpa en fiktiv biljett för att stötta föreningen ekonomiskt.

Swisha ditt stöd till 123 516 14 35!

Anledningen till spel inför tomma läktare är ett gemensamt beslut bland klubbarna i Sverige att motverka ytterligare smittspridning av Coronaviruset. De senaste dagarna har vi mottagit mängder med telefonsamtal, sms och mejl från supportrar som på olika sätt vill vara med och bidra i dessa tuffa tider. Därför lanserar vi nu ”soffbiljetten” för dig som älskar Kalmar FF i ett samarbete med Supporterunionen.

Genom att köpa ”soffbiljetten” stöttar du inte bara Kalmar FF. Du kommer även bidra till föreningens CSR-projekt där 25 kronor per swish går till vår samhällssatsning. Du kan köpa hur många biljetter du vill och vill du swisha ett högre eller lägre valfritt belopp går det jättebra. Sprid gärna budskapet om Kalmar FF:s soffbiljett i sociala medier under #fyllgasten med en ”print screen” av din swish så är du med och tävlar om fem stycken signerade upplagor av årets nya matchtröja.

Swisha ditt stöd till 123 516 14 35!

Joakim Persson, ordförande Supporterunionen:
– De allra flesta i dessa dagar är nog lite oroliga och frustrerade att inte kunna leva sina liv som vanligt, och vi fotbollssupportrar är inget undantag. Allra helst hade vi velat vara på Gasten i vårsol för att studera detaljer inför den allsvenska premiären. Men när detta nu inte är möjligt är det självklart att vi ska stötta föreningen och laget på det sätt vi kan. Jag uppmanar samtliga med rödvita hjärtan att köpa soffbiljetter för att visa spelarna att stödet är oförändrat, för att ge föreningen ovärderlig ekonomisk stöttning och inte minst visa för oss alla vilket stort engagemang som finns för Kalmar FF.

Lucas Nilsson, klubbchef Kalmar FF:
– Det är väldigt tråkigt att våra supportrar inte kan närvara på nästa torsdags träningsmatch. Matcher är inte detsamma utan vår fantastiska publik. Vi hade sett fram emot ett fullsatt Gasten IP i det som skulle vara genrepet till Allsvenskan. Men vi stöttar givetvis beslutet att spela inför tomma läktare då vi vill ta ansvar i denna påfrestande situation, tillsammans med de andra allsvenska klubbarna, och förhindra ytterligare smittspridning av coronaviruset. Nu hoppas vi istället kunna fylla Gasten IP med fiktiva biljetter där spelarna ändå känner av vilket stöd som finns utifrån från alla supportrar.

Tack för er kärlek till Kalmar FF!

Posted in Okategoriserade by admin. Kommentarer inaktiverade för Publikrekord på Gasten utan publik?

Premiärresan: Hammarby borta!

På grund av den uppskjutna allsvenska starten är resan av denna anledning inställd.

Kalmar FF ångar på som ett lokomotiv i träningsmatcher och Svenska Cupen och suget efter den allsvenska säsongen 2020 är starkare än någonsin. Med bara en månad kvar till seriepremiär är det nu hög tid att boka in resan till den allsvenska premiären som för vår del går av stapeln på Tele2 Arena, söndagen den 5/4 klockan 14.30.

Hammarby står som bekant för motståndet och med tidig avsparkstid väntar också tidig avresetid. 05.45 går bussen från Kalmar Central, men med premiärnerverna i magen lär väl ändå ingen kunna sova den morgonen. Som vanligt när det är premiär råder obligatorisk närvaro, och med tanke på vad vi såg ur ett supporterperspektiv under hösten är vi förhoppningsfulla om att se ett riktigt stort följe från Kalmar.

Här är vad som gäller för resan till den allsvenska premiären 2020:

Färdmedel: Buss
Avresa: Söndagen den 5/4 klockan kl. 05.45 från Kalmar Central (hållplatsen längs Stationsgatan).
Ankomst Stockholm: ca 11.15 för ett pub/matstopp (vi återkommer var).
Avresa mot Tele2 Arena: ca 13.15.
Matchstart: Kl. 14.30
Beräknad hemkomst: Ca kl. 22.30.
Pris: 300:- för medlemmar i KFFSU, icke-medlem betalar 400:-.
Matchbiljett ingår ej.

Bokar dig gör du här, eller hos Micke, 070-652 52 18, hos Jocke, 073-730 50 12 eller så skriver du till oss på Facebook eller Twitter. Tänk också på att din anmälan är bindande.

Det finns egentligen inte så mycket att tillägga, en allsvensk premiär ska ses på plats. Tillsammans ska vi hjälpa laget att få en flygande start på årets allsvenska. Prata ihop er i kompisgänget, samla kollegorna, eller boka helt enkelt in dig själv. På bussen är ingen ensam!

Alla till Stockholm den 5/4!
Framåt, Kalmar!

Posted in Okategoriserade by admin. Kommentarer inaktiverade för Premiärresan: Hammarby borta!

Pubsamling inför KFF – J-Södra

Det blev en smakstart på cupspelet i helgen som gick. ÖIS slogs tillbaka hemma på Gasten med klara 3-0 och efter första omgången toppar KFF grupp D.

Vi hade en fantastiskt trevlig frukostsamling i söndags på Kalmarsund Hotell. Nu på söndag är matchstarten 14.30 och då samlas vi denna gång på O’Learys från klockan 12.00, där vi precis som tidigare har fantastiska erbjudanden på mat och dryck för våra medlemmar. Har du ännu inte förnyat ditt medlemskap gör du som gammal medlem detta enkelt i Cardskipper-appen. Har du inte varit medlem tidigare blir du detta enkelt och smidigt här.

Läktarmässigt blev ÖIS-matchen verkligen en försäsongsmatch. Gasten ger oss inte optimala förutsättningar, men till helgen är det dags att börja använda våra röster på riktigt. Svenska Cupen är viktig och laget förtjänar vår hundraprocentiga närvaro och vårt stöd även nu. På söndag sluter vi upp mangrant och sjunger hem tre nya poäng.

Vinna cupen, vinna cupen, KFF!

Posted in Okategoriserade by admin. Kommentarer inaktiverade för Pubsamling inför KFF – J-Södra

Rapport från årsmötet 2020

Supporterunionen höll under måndagen den 3/2 årsmöte för 2020 på O’Learys. Kvällen inleddes klockan 18.00 med själva årsmötet där vi bland annat fick höra verksamhetsberättelser från ekonomi- och resesektion och en tillbakablick på ett i supporterperspektiv framgångsrikt 2019.

Medlemmarna röstade också fram 2020 års styrelse, som blev som följer:

Ordförande: Joakim Persson (omval)
Sekreterare: John Averhäll (omval)
Kassör: Oskar Axelsson (omval)
Ledamöter: Fredrik Göransson (omval), Karl Holst (omval), Peter Söderling (omval), Martin Ilg (omval) och Martin Karlbom (nyval).

Efter själva mötet gästades vi av spelare och ledare från Kalmar FF för en exklusiv inblick i försäsongen 2020, där vår speaker tillika styrelseledamot i Kalmar FF Martin Nilsson höll i trådarna.

KFFSU vill tacka alla som bidrog till en trevlig och givande årsmöteskväll!

Mötesprotokollet i sin helhet finns att läsa här.

Posted in Okategoriserade by admin. Kommentarer inaktiverade för Rapport från årsmötet 2020