Angående situationen i Kalmar FF

Kalmar FF har haft ett mycket turbulent år. En resultatmässigt bra vår, sjukskrivningen av Nanne Bergstrand, Henrik Rydström som tog över, några riktigt bra prestationer, men under hösten en skral poängutdelning. Till sist en 10:e plats, två placeringar bättre än fjolåret.

Tyvärr har det även varit turbulent vid sidan av det rent fotbollsmässiga och tyvärr också turbulent i starkt negativ bemärkelse. Redan i våras, ett par dagar efter årsmötet kom nyheten om att en styrelseledamot sponsrade vår värsta rival från Växjö. Samme person lät också måla om sin loge i Hammarbys färger när lagen möttes på Guldfågeln Arena. Supporterunionen reagerade redan då kraftigt, vi startade en namninsamling för att få till ett nytt årsmöte, utan att nå ända fram.

Kulturen där det inte sätts något värde i lojalitet, stolthet för föreningen och band till supportrar och spelare tycks också ha spridit sig i styrelsen och även sipprat ut till andra delar av ledningen. Vi ser trotjänare med nio säsonger i bagaget få avskedsbesked över telefon, vi ser nyckelspelare med utgående kontrakt vänta i ovisshet kring deras framtid, vi ser publiksiffror som dalar och matcharrangemang där man gör allt för att kräma ur en sista krona från sponsorer utan en tanke på publikupplevelsen.

Uppvisandet av den totala inkompetensen och kulmen (förhoppningsvis!) på haveriet kom i veckan som gick. En fram tills nu fullkomligt osynlig ordförande pratar öppet bland folk om hur tränarfrågan hanteras, för att några timmar senare ”inte minnas” vad han sagt eller gjort. Styrelsen beslutar sig för att bryta med Henrik Rydström och kommunicerar detta med en text på hemsidan klockan 21.40 en söndagkväll som om han vore en provspelare från valfri division 1-klubb.

Även om vi alltid backar vår evige nummer 8, är tränarfrågan i sak egentligen ovidkommande. Generalfelen är istället hur beslut tas, strategier sätts upp och hur hela kulturen är (eller inte är) i föreningen.

Igår kväll startade en enskild medlem i Kalmar FF en namninsamling för ett extrainkallat årsmöte. Precis som i våras krävs 10% av medlemsantalet för att detta ska bli verklighet och när detta skrivs mindre än ett dygn senare har en bra bit över hundra medlemmar redan skrivit under. Men fler behövs!

Supporterunionen stödjer namninsamlingen till fullo och uppmanar samtliga medlemmar i Kalmar FF att skriva under. Är du ännu inte medlem i Kalmar FF går detta att bli via föreningens hemsida och på ditt digitala kvitto hittar du ditt medlemsnummer. Du behöver alltså inte vänta in kortet i brevlådan innan du skriver under namninsamlingen.

Det är dags att vi ställer ansvariga i VÅR förening till svars och får Kalmar FF på rätt riktning igen. Och det kan inte vänta.

Namninsamlingen hittar du här.

Styrelsen
Supporterunionen

Posted in Okategoriserade by admin. No Comments

Årets sista samling – på GFA!

Säsongen lider mot sitt slut och nu återstår bara den stora finalen på ett utsålt Guldfågeln Arena. Vi har en sista chans att sjunga från hjärtat och bedyra vår kärlek till Kalmar FF – och den ska vi ta!

Med den något speciella situation som råder har KFFSU tillsammans med Kalmar FF och O’Learys beslutat att vi kommer hålla årets sista pubsamling på puben bakom hemmastå och vi ska göra det till en av de mest minnesvärda samlingarna någonsin.

Självklart kommer puben hottas upp rejält för detta tillfälle. Portarna vid hemmastå kommer att slås upp redan klockan 12.00 och äntligen kommer infravärme finnas på plats, ett par soffor och barstolar likaså. På det nya högtalarsystemet kommer en i lokala kretsar välkänd DJ sitta bakom spakarna. Nachos, salsa och dip kommer stå uppdukat utan någon kostnad och sist, men inte minst, ölpriset är på söndag nedsatt till 43:-, samma som en medlemsöl på O’Learys.

Kort sagt – det kommer bli ett jäkla ös och vi vill ha med DIG! 

Det är ingen hemlighet att vi kommer vara i kraftigt numerärt underläge på läktarna, men det ska inte hindra oss från att ge precis allt vi har en sista gång för i år och det börjar med en riktigt bra samling. 

Gänget från Solna tror säkert att guldet redan är hemma – men vi vet vad vi kan göra när vi står enade. GFA är vår borg!

Nu kör vi!

Sabba festen, sabba festen, KFF!

Posted in Okategoriserade by admin. No Comments

Jubileumsfest – 10 år sedan SM-guldet

För 10 år sedan hände något historiskt. Den lilla föreningen från staden på den småländska östkusten blev Sveriges bästa fotbollslag. Spelarna och ledarna som bärgade SM-guldet till Kalmar 2008 kommer för evigt vara inskrivna i hisorieböckerna som de största av hjältar.

Den 17/11 ska vi hylla laget som bröt barriärer och gjorde det omöjliga möjligt. Vi ska göra det för att minnas känslan och för att inse att även om det finns mer att önska av de senare åren, så går det att göra igen. För att sätta punkt för säsongen 2018 och ta avstamp mot 2019 och allra mest för att ha en fantastiskt fin och rolig kväll tillsammans.

Hos Grannen på O’Learys i Kalmar kommer spelare och ledare från guldlaget göra oss sällskap, såväl som utvalda profiler från årets trupp. Martin Nilsson kommer att leda oss genom kvällen med varm hand och på tallrikarna serveras givetvis guldbuffé i form av isterband och dillstuvad potatis.

Det finns ett begränsat antal platser, vi råder därför till handlingskraft i biljettköpandet. För 200:- säkrar du din plats på denna exklusiva kväll med några av Kalmar FF:s största legendarer. I biljettpriset ingår buffén och en oförglömlig kväll. Allt eventuellt överskott från kvällen går till Supporterunionens fortsatta arbete för att stärka supporterkulturen runt Kalmar FF.

Biljetter köper du snarast möjligt här!

Vi ses den 17/11!

Posted in Okategoriserade by admin. No Comments

Save the date!

Boka in kvällen den 17/11 och håll ögon och öron öppna de närmaste dagarna…

Posted in Okategoriserade by admin. No Comments

Nästa resa: Hammarby 28/10

Resultaten fortsätter att gå emot Kalmar FF och senast kammade laget noll på bortaplan mot Sundsvall. En tung höst resultatmässigt såhär långt.

Antingen kan man som supporter då lägga sig ner och dö och tycka att allt är värdelöst. Eller också kan man bestämma sig för att ge laget och spelarna på planen sin villkorslösa kärlek och stötta från läktarplats ännu mer.

Vi hoppas vi inte ska behöva förklara vilket av alternativen som är att föredra.

Nu väntar ett landslagsuppehåll att slicka såren på innan Norrköping väntar på hemmaplan. Den 28/10 möter vi sedan Hammarby borta, och vi ska givetvis ge laget ett helhjärtat stöd på Tele2 Arena.

Här är vad som gäller för resan:

Färdmedel: Buss
Avresa: Söndagen 28/10, kl. 07.00 från Kalmar Central (OBS! Ny avreseplats).
Ankomst Stockholm: Ca kl. 12.00 för pub/matstopp (vi återkommer med vilken).
Matchstart: Kl. 15.00
Beräknad hemkomst: Ca kl. 23.00
Pris: 300:- för medlemmar i Supporterunionen. Icke-medlem betalar 400:-.
Matchbiljett ingår ej.

Bokar dig gör du här, eller hos Micke, 070-652 52 18, hos Jocke, 073-730 50 12 eller så skriver du till oss på Facebook eller Twitter. Tänk också på att din anmälan är bindande.

Bortsett måndagsmatchen mot Sirius är detta sista chansen att se Kalmar FF på bortaplan i år. Vi vet att många inbitna har varit på alldeles för få, eller inga, bortaresor i år. Vi uppmanar samtliga att visa sitt röda hjärta under återstående matcher och till att börja med boka in sig till Hammarby borta.

I med och motgång – alltid Kalmar!

Posted in Okategoriserade by admin. No Comments